Arktisk Meny

Nordnorsk Storhusholdningsmesse torsdag 20. september 2018 i Tromsø:

  • Invitasjon Arktisk Verdiskaping 2018, Nord-Norges mest nyskapende matprodukt. Påmeldingsfrist er 7. september.
  • Da er finalistene til Arktisk Kokk 2018 klare: Kristoffer Myrvoll fra Restaurant  Bjørk, Mathias Kistrand fra Hundholmen Brygghus, Daniel-Andreas Lind fra Thon Hotel Nordlys, alle tre fra Bodø. Benedikte Fredriksen fra Lofotmat AS i Henningsvær og Geir Thrana fra Hurtigruten og MS Vesterålen. Hoveddommer er Halvar Ellingsen som vant norgesmesterskapet i kokkekunst i 2009. Han er nå bosatt på Sortland i Vesterålen, hvor han driver Halvar Ellingsen Catering.  Vi ønsker lykke til!

 

De arktiske spisestedene ønsker å vise frem det beste fra det nordnorske mat-skattkammer. Tilreisende og lokalbefolkningen får kjenne smakene av blant annet boknafisk, lammekjøtt og bær, tilberedt og servert på den måten vi kjenner de.

Tradisjonelle konserverings og produksjons-tekniker, i lag med kreativitet og råvareutnyttelse er noen av elementene som bidrar til å fremme og ivareta den arktiske matkulturen og befeste landsdelen

Arktisk Meny jobber vi for at flest mulig av disse råvarene skal finne veien til tallerkenene på spisesteder i regionen, slik at både lokalbefolkning og tilreisende kan nyte den nordnorsk matkulturen.

Dette er et populært tilbud, og erfaringene viser at matopplevelsen blir bedre dersom spisestedene også serverer historien bak måltidet, produksjons- og bearbeidingsmetode, hvor råvarene kommer fra og hvilke lokale tradisjoner som ligger bak.

Arktisk Meny eies av NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge/Reiseliv i Nord AS

 

https://www.facebook.com/#!/ArktiskMeny?fref=ts