Matnyttige seminarer under Storhusholdningsmessa


Nordnorsk Storhusholdingsmesse 17. – 18. september i Bodø

Matinformasjonsseminar for restauranter og storkjøkken

NHO Reiseliv inviterer til seminar om de nye kravene til matinformasjon for matvarer som selges i restauranter og storkjøkken. Den nye matinformasjonsforordningen gjelder all omsetning av mat og næringsmidler i Norge fra og med desember 2014.

Forordningen gir særlige utfordringer for virksomheter som selger ikke-ferdigpakkede varer. Målgruppe for seminaret er leverandører til restauranter og storkjøkken, ledelse, innkjøpsansvarlige og kjøkkensjefer i hotell, restaurant, kafe, kantine, pasienthotell, sykehjem og asylmottak.

Seminaret skal gi en oversikt over regelverket og en statusoppdatering for gjennomføringen av matinformasjonsforordningen i Norge.

Ved advokat Magne Braadland fra NHO Reiseliv og seniorrådgiver Lasse K. Tenden fra
NHO Service.
Onsdag 17. september kl.13.30-15.00. Egen påmelding til dette seminaret: KLIKK HER

Nye koke- og steketeknikker

Foredragsholder er Birger Frimo, Key account i Nortura Proff.

Onsdag 17. september kl. 11:00–12:00 og torsdag 18. september kl. 12:00–13:00

«Tørrfisk og Klippfisk»

Halvor Hansen fra Halvors Tradisjonsfisk og fjorårets vinner av prisen Arktisk Verdiskaping, setter fokus på kvalitet, bruk og anvendelse av disse produktene.

Onsdag 17. september kl.13:00–14:00.

«Barnehagebrødet»

Ernæringspedagog Kurt Ivar Morsdal har mangeårig erfaring fra jobb med kosthold og ernæring for barn og unge. Gjennom de 5 siste årene har Morsdal jobbet tett sammen med Bakeriet for å utvikle og formidle verdiene bak «Barnehagebrødet«. I dag er brødet ett av de mest solgte i fylket. Kurt vil holde foredrag om kosthold for barn og unge.

Onsdag 17. september kl. 14.00-15:00

 “Brød og hverdagshelse”

Seminaret er fagteknisk relevant for personell som produserer eller selger bakervarer og vil gi god innsikt i tema vedrørende allergi/intoleranse i forhold til brød- og bakervarer, samt diskusjonen lavkarbo/høykarbo. Foredraget holdes av Trine Dahlmo. som er utdannet ernæringsfysiolog og biopat, og bærer også tittelen NLP Master.

Torsdag 18. september kl. 11:00–12:00

Flere seminarer vil bli annonsert!