Nord i Sør 2016: Solid nordnorsk satsing

Statsminister Erna Solberg oppfordrer Nord-Norge til å gripe sjansen. Statoils konserndirektør Hans Jakob Hegge er med. Hele tolv nordnorske toppledere i næringslivet bidrar med erfaringer og kunnskap. Flere nordnorske stortingsrepresentanter deltar. Alle stiller på konferansen Nord i Sør i Oslo onsdag 6. januar.

pamelding4

Målet er å fremme nordnorsk utvikling, å gi ny kunnskap om og for nord, og sette Nord-Norge på dagsorden. – Vi vil vise hvor og hvordan framtida skapes, sa arrangørene som offentliggjorde høydepunkter fra programmet på en pressekonferanse i Tromsø i dag. – Vi starter 2016 med å løfte frem nordnorske historier og vi gjør det i hovedstaden. I nord er vi svært klar over de muligheter som finnes. Nord i Sør gir oss anledning til å vise frem nordnorsk næringsliv for våre venner i sør, som bør kjenne til mulighetene i nord like godt som oss, sier Christian Chramer i NHO Troms og Svalbard.

Foredragsholdere_-_bilder

Det er ti år siden NHOs årskonferanse hadde «Oppdrag Nord» som tema.  Erlend Bullvåg ved Nord Universitet har fått i oppdrag å se på hva som har skjedd gjennom 10 år med nordnorsk bevisstgjøring – og også se i glasskula.

Arctic Race kommer til å lansere traseene for neste års sykkeleventyr på konferansen. Vinner av Nordnorsk Markedsføringspris skal kåres, en pris som henger høyt og som tidligere er tildelt blant annet Jonas Gahr Støre, Finnmarksløpet og NRK-suksessen Himmelblå. I samarbeid med Innovasjon Norge blir det også satt fokus på lokal nordnorsk mat.

Tidligere har Nord i Sør vært forbeholdt reiselivsnæringen, med NHO Reiseliv Nord-Norge i førersetet. Nå har flere aktører gått sammen for å skape en bredere nordnorsk arena: NHO-kontorene i Nordland, Troms og Svalbard, og Finnmark, Norsk olje og gass, Sjømat Norge og NHO Reiseliv Nord-Norge. Arrangørene satser på at Nord i Sør i fortsettelsen skal bli en årlig møteplass for nordnorsk næringsliv, politikere og interesseorganisasjoner.

pamelding4
_DSC0163
Fra  pressekonferansen for Nord i Sør-konferansen 2016: Marit Bærøe (Sjømat Norge), Christian Chramer (NHO Troms og Svalbard) og Geir Solheim (NHO Reiseliv Nord-Norge). Foto: Erik Joachimsen / Reiseliv i Nord AS
Sponsorer_NiS_2016

Kontaktpersoner arrangører:

  • Marit Helene Pedersen. NHO Finnmark, mobil 913 10 232
  • Christian Chramer, NHO Troms og Svalbard, mobil 928 82 360
  • Ivar Kristiansen, NHO Nordland, mobil 992 44 895
  • Geir Solheim, NHO Reiseliv Nord-Norge, mobil 934 34 547
  • Marit Bærøe, Sjømat Norge, mobil 905 41 042
  • Geir Seljeseth, Norsk olje og gass, mobil 908 23 500

Kontaktperson arrangement: Kristin L. Pettersen  mobil: 917 69296